25 Kasım 2019 Pazartesi

YENİLENEN ABU DHABİ ART FAİR 2019 - Part1

                   2007 de Abu Dhabi Kültür ve Miras Kurumu tarafından (ADACH) yapılan fuar Emirates Palace da ilk sunumunu Al Nahyan ailesinin de desteğiyle gerçekleştirdi.2011 den bu yana  Manarat Al Saadit'da gerçekleştirilmeye başlayan fuar günümüze kadar devam ediyor.
                Ancak  her zamankinden farklı bir fuarla karşılaştım bu kez.Gerek Louvre Abu Dhabi gerekse fuar cok keyif verdi bana. Bununla ilgili görselleri paylasacagim tabi.Paylaşacağım görsellerle biraz da olsa fuarı hissetmenizi istiyorum.Sanat olunca görsel üzerinden ilerliyor hersey. Her yil duzenli geliyorum dedigim fuarlardan bir tanesi de Abu Dhabi Art Fair..Dunyada ki imkanlari mümkün oldugunca hayatlarina dahil etmeye calisma cabalarini hep takdir ediyorum. Buna sanat da dahil.Enstelasyonlar video art , dijital işler ve fotograf icin ayrilan yeni bir bölüm eklenmis. Bu yil Jerome Sans küratörlügünde  fuar girişinde adeta misafirleri karşılarcasına  bulunan New   Horizon:China today baslikli heykel, enstelasyon olarak cok ilgi gordu.Aynaya yansitilan buyuk boyutlu heykeller ilk giris kapisinda bu yilki fuara Çinli galerilerin ve sanatcilarin damga vuracaginin habercisi gibiydi.Oyle de oldu.
                 
Curator Jerome Sans


Fuarda bu yıl dinlenmek için ayrılan ;yemek ve içkilerin bunulduğu bölüm İtalyan konseptindeydi.Tamamıyla yenilenmiş bir konseptle sunulan bu alan yorgunluğu Abu Dhabi'nin    Kasım ayındaki esintisiyle dinlenmek için ideal bir ortam oluşturmuş.  


  
Bongchae Son 


                  Fuarların en sevdiğim yanı sanatçıların farklı işlerini görme fırsatı vermesi.Sanatçılar bazen bunu adeta bir görsel şölene çevirebiliyor.Bulundukları coğrafyaya uygun eserler  üretmek sanatçıya da kendini yenilemesi adına iyi bir fırsat...İtalyan sanatçı Loris Cecchini'nin eserini görünce çok şaşırdım.Metallerle yaprak formunda  çalışarak doğayı üç boyutlu işleri ile anlatan ve yine bu formlarda  tablolarıyla bildiğimiz sanatçı fuara çölü anlatan bir tablo ile katılmıştı.
Her yıl merakla takip ettiğim ve favorim dediğim İspanyol sanatçı Antonio Santin'in halıları gerçek hissi vererek satış yakalayan eserler arsında. 



Loris Cecchini




Halı formunu farlı tekniklerle tuvale yerleştiren İspanyol sanatçı Antonio Santin fuarda ki favori sanatçım.İspanya'nın geçmişine baktığımızda  Arap kültüre yabancı olmamasından olsa gerek Antonio eseri gerçeğine çok yakın yansıtmış.






Antonio Santin






Ali Kazim




Seungwoo Hwang 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YVES SAINT LAURENT & MAJORELLE BAHÇELERİ

            1936da Cezayirli varlıklı bir ailenin cocugu olarak dogan modacı ,18 yasında kazandıgı moda tasarım yarısmasıyla Paris haute co...